wrapper

Hier maak je kennis met de Raad Van Bestuur van EVA vzw! Zoals je zult lezen, maken een aantal fantastische mensen deel uit van het RVB-team. We willen hen dan ook uitdrukkelijk bedanken voor hun inzet, zij nemen dit engagement vrijwillig op en dat vinden we geweldig!

Els De Mol
Els was een tiental jaar aan de slag als zakelijk coördinator in not-for-profit organisaties en brengt die expertise mee naar EVA. Zowel op financieel vlak als op het vlak van medewerkersbeleid. Daarnaast kent Els ook heel wat van labeling. Plantaardig eten is voor haar persoonlijk vooral een volgende stap in een duurzaam voedingspatroon. Geen makkelijke stap. Maar ze kan op EVA rekenen om haar daarbij te helpen.

Jan Orbie
Jan Orbie woont met zijn vrouw en twee kinderen in Ledeberg en werkt aan de Universiteit Gent als professor in Europese Unie politiek en directeur van het Centrum voor EU Studies. Hij is al 4,5 jaar vegetariër (met vegan ambities) en begrijpt niet waarom hij niet eerder overgeschakeld is op plantaardige voeding. Hij is er dan ook van overtuigd dat organisaties zoals EVA – die op een positieve en sympathieke manier informatie brengen – belangrijk zijn om mensen (dus ook mannen!) tot een plantaardig dieet te verleiden. Volgens zijn vrouw vertoont hij een radicale missioneringsdrang om iedereen die op zijn weg komt tot vegetarisme te bekeren, maar zelf vindt hij zijn aanpak subtiel en gematigd.

Bert D'hondt
Bert volgt het werk van EVA al sinds het prille begin. Hij heeft dan ook een hele evolutie meegemaakt in het plantaardig landschap, waar hij EVA enorm dankbaar voor is. Nu wil hij zijn dankbaarheid uiten door zelf een steen bij te dragen aan de organisatie. Hij is sterk in het opzetten van sensibiliserende campagnes en fondsenwervende acties. Laat dat nou net iets zijn waar EVA sterk op inzet. Bert zijn levensmotto? "Als ’t met eten is -veggie uiteraard-, ben ik er bij! :-)".

Kaat Peeters
Kaat, een straffe madam die kiest voor straffe campagnes en organisaties. Ze houdt van actie ondernemen en dingen doen, verandering brengen. Toen ze in het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen werkte, en nadien aan het roer stond van een collega-organisatie van Socius en FOV (bij Forum voor Amateurkunsten) spatte Eva er altijd bovenuit als een erg professioneel werkende organisatie die durft te pionieren. Kaat's niet zo geheime wapens? Nadenken en tips geven rond cross-sectorale samenwerking, prototyping, innovatief denken, internationale samenwerking en inclusief handelen.