wrapper
De voordelen van plantaardig eten
-
Meer groenten en fruit op je bord.
-
Je totale vetinname vermindert en de kwaliteit van de ingenomen vetten verbetert. Dat biedt bescherming tegen zwaarlijvigheid en hart- en vaatziekten. Doordat plantaardige vetten vaker onverzadigde vetten zijn, helpen ze je cholesterolgehalte laag te houden.
-
Meer vezels. Vezels spelen een belangrijke rol in de gezondheid van het darmstelsel. Ze verwijderen schadelijke stoffen vlugger uit het lichaam. Het hogere vezelgehalte helpt ook het cholesterol- en oestrogeengehalte in het bloed te verlagen, en beschermt ons zo tegen bepaalde vormen van kanker en hartkwalen.
-
Meer mineralen. De meeste groenten en fruit zijn rijk aan mineralen, waaronder kalium en magnesium, goed voor de preventie van osteoporose, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.
Te veel dierlijke producten eten betekent:
-
Te veel verzadigde vetten en cholesterol. Slecht voor je bloeddruk waardoor het risico op nier-, hart- en vaatziekten verhoogt.
-
Hogere kans op overgewicht en zwaarlijvigheid.
-
Hogere kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten, osteoporose en sommige kankers zoals darmkanker.
-
Mogelijke resten van antibiotica, hormonen, chemische stoffen en zware metalen in het vlees.