wrapper

Waarom geven aan EVA?

Je bent fan van EVA, dus je houdt van lekker en gezond plantaardig eten.
Misschien ben je vegetariër of veganist of misschien eet je gewoon minder vlees.
In elk geval geloof je dat meer plantaardig eten beter is. Beter voor je gezondheid, beter voor het milieu en beter voor de dieren. Meer en meer mensen zijn ervan overtuigd dat geen enkele andere actie zo’n grote impact op zoveel domeinen tegelijk.

Dankzij jouw inbreng kan je iedereen op weg helpen om meer plantaardig te eten.
Dat doen we door activiteiten en kookworkshops te organiseren, te lobbyen, Donderdag Veggiedag bekend maken, het ledenmagazine op te sturen en nog zoveel meer.

Samen veranderen we de wereld door anders te eten. Het machtigste wapen dat we hebben, is onze vork. Dankzij jouw steun in de vorm van donaties en legaten kunnen we blijven werken aan een meer dier-, mens- en milieuvriendelijke wereld.

Het verhaal van Marie-Jeanne

Marie-Jeanne was een echte held voor de dieren. Dieren die als waardeloos werden beschouwd door de vee-industrie, omdat ze niet winstgevend genoeg waren, vonden bij haar een liefdevolle thuis.

Een van de dieren die bij Marie-Jeanne terecht kwam was Rose. Een kip uit de ei-industrie. Haar dagelijks leven bestond uit veel te kleine kooien, een kapotte snavel en pijnlijke vleugels en gewrichten. Lang is ze bang geweest van het donker omdat ze in de intensieve pluimveeteelt voortdurend met kunstlicht (en vreselijk lawaai) hebben geleefd. Gelukkig kon ze bij Marie-Jeanne terecht, zij heeft ervoor gezorgd dat Rose gewoon weer kip mocht zijn: genieten van de zon, scharrelen in de tuin en zalig de vleugels kunnen spreiden.

Het is duidelijk dat Marie-Jeanne een dierenvriend was in hart en nieren.
Ze at dan ook volledig plantaardig en was grote fan van het werk van EVA.

Het verlies was dan ook groot toen we te horen kregen dat Marie-Jeanne was overleden.
Toch leeft ze na haar dood verder bij EVA, want dankzij haar hebben we onze werking kunnen uitbreiden.
Wil je net als Marie-Jeanne echt iets betekenen voor de dieren, voor het milieu en je medemens?
Neem EVA dan op in je testament, op die manier ben je er zeker van dat het werk kan worden verdergezet.
Voor meer info neem je contact op met Fien, je kan haar bereiken op het nummer 0498 64 98 32 of een mailtje sturen naar fien@evavzw.be

Ik heb een diep respect voor ieder levend wezen en ik zou het onlogisch vinden om het ene dier (dus ook mensen) te voeden met een ander.

Fien helpt je verder

EVA helpt je het milieu, de dieren en anderen te helpen. Wil je meer weten over hoe je EVA kunt opnemen in je testament? Neem dan vrijblijvend contact op met Fien, zij is je contactpersoon.
Je kunt haar bereiken via mail op fien@evavzw.be of bellen naar 0498 64 98 32.
Ze helpt je graag verder met al je vragen over testamenten.