Aardapel-witloofgratin met peer en gemberkonfijt (grootkeukenrecept)

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Kook de aardappelschijfjes in een 7-tal minuten halfgaar.

Stoom de witlofstronkjes 12 à 15’ en halveer.

Zet de gemberblokjes onder olijfolie in een steelpannetje en laat op een laag vuurtje konfijten.

Voor de gratinsaus:
Fruit de ui in olijfolie zacht en voeg de knoflook toe.
Voeg de bloemkoolroosjes toe met de amandelmelk. Kruid met de citroenpeper, oregano en zout en laat in 10 minuten garen.
Mix het geheel en kruid af indien nodig. Voeg amandelmelk toe tot de gewenste dikte.

Vet de onderzijde van de ovenschaal in.
Dresseer de witlofstronkjes en besprenkel met gemberkonfijt. Kruid af met peper en zout en eventueel een zoetje (agave, rijstsiroop, honing of een beetje kandijsuiker). Verdeel het tofugehakt en de peertjes hierover en daarop de helft van de saus.
Schil de aardappelschijfjes op de saus en eindig met de rest van de saus.
Strooi extra edelgistvlokjes over het geheel.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180° gedurende een 20-tal minuten.

Verticale tabs