Ingrediënten voor 4 personen
- 8 aardappelen (geschild)
- 2 el olie
- 2 tl komijn
- 2 tl koriander
- 4 tl mosterdzaad
- 2 el sesamzaad
- 1 tl kurkuma
- 2 tl vers gehakte chilipepers
- 2 tl fijngeraspte citroenschil
- 4 el citroensap
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
- Kook of stoom de aardappelen gaar. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak komijn, koriander en mosterdzaad al roerend 1 minuut. Opgelet: met het deksel op de pan, want het mosterdzaad zal erin rondspringen!
- Voeg sesamzaad toe; bak dat in 1-2 minuten al roerend goudgeel. Voeg kurkuma, pepertjes, aardappelen, citroenschil en citroensap toe en roer tot alles goed gemengd en warm is. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer bijvoorbeeld met gegrilde courgetterolletjes opgevuld met tofupesto en plakjes krokant gebakken tempeh.