Ingrediënten voor 4 personen
- 4 aardappelen grote, in plakjes van 3mm
- 1 el olijfolie
- 200 ml sojamelk ongezoet
- 0,25 el maïzena
- 1,5 el miso
- 0,25 tl zeezout
- 0,125 tl witte peper gemalen
- 0,125 tl nootmuskaat gemalen
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Restaurant Avalon
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de aardappelplakjes in een kom met de olijfolie. Schik de plakjes mooi boven elkaar in een ovenschaal.
Meng met een klopper alle ingrediënten voor de gratinsaus. Het moet een gladde massa zijn. Giet ze over de aardappelplakjes.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet ze in de oven. Haal na 15 minuten de folie eraf en laat nog minstens 10 minuten bakken (of tot alle plakjes zacht zijn).
Tips:
Probeer deze gratin ook eens met pastinaak in plaats van aardappel!