Ingrediënten voor 4 personen
- 2 pastinaken
- 4 grote aardappelen
- 2 grote uien
- tijm
- 1 dl ongezoete sojamelk
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 el olijfolie
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Het Vreemde-Biogroenten-Kookboek
wrapper
Bereiding
Kook of stoom de aardappelen gaar in de schil.
Maak intussen de groenten schoon.
Snipper de ui en snijd de pastinaak in stukken.
Verwarm de olijfolie en fruit de ui. Voeg een snuifje tijm, de pastinaak en een bodempje water toe en laat gaar stoven. Voeg een scheut sojamelk bij de pastinaak met ui en mix fijn.
Pel de gare aardappelen en pureer ze door de roerzeef.
Roer de pastinaakpuree door de aardappelpuree. Breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.