Aardappelpuree met rode kool en appeltjes (1,5- 4 jaar)

Ingrediënten voor 10 peuter- personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Snijd de rode kool fijn.
  2. Verwarm de olie in een pan en voeg er de rode kool aan toe. Voeg meteen de azijn en een scheut sojasaus toe. Dek af en laat 10 minuutjes garen.
  3. Snijd ondertussen de appels in stukken en voeg ze bij de rode kool. Breng op smaak met peper, eventueel wat zout en laat alles nog 5 à 10 minuten sudderen tot de kool gaar is.
  4. Schil de aardappelen en kook deze in water. Warm de soya drinks natuur op samen met de plantaardige boter, wat peper, zout en nootmuskaat. Prak de aardappelen fijn met een pureestamper en meng er de soya drinks natuur onder tot je een smeuïge puree krijgt.
  5. Bak ondertussen de gesnipperde sjalot met de geplette look in olie. Snijd de tofu in stukjes en bak ze samen met de sjalot en de look goudbruin.

*gerookte tofu is vaak terug te vinden in een biowinkel maar tegenwoordige verkoopt ook AH dit product. Delhaize heeft in zijn gamma licht gekruide tofu wat zeker ook een goede vervanging is.

Verticale tabs