Aardappelpuree met rode kool en appeltjes (1,5- 4 jaar)

Ingrediënten voor 10 peuter- personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Snijd de rode kool fijn.
  2. Verwarm de olie in een pan en voeg er de rode kool aan toe. Voeg meteen de azijn en een scheut sojasaus toe. Dek af en laat 10 minuutjes garen.
  3. Snijd ondertussen de appels in stukken en voeg ze bij de rode kool. Breng op smaak met peper, eventueel wat zout en laat alles nog 5 à 10 minuten sudderen tot de kool gaar is.
  4. Schil de aardappelen en kook deze in water. Warm de sojamelk (Soya Drinks Natuur) op, samen met de Bakken en Braden plantaardige boter, wat peper, zout en nootmuskaat. Prak de aardappelen fijn met een pureestamper en meng er de sojamelk en -boter onder tot je een smeuïge puree krijgt.
  5. Bak ondertussen de gesnipperde sjalot met de geplette look in olie. Snijd de tofu in stukjes en bak ze samen met de sjalot en de look goudbruin.

Gerookte tofu heeft een licht gerookte en hartiger smaak. Je vindt gerookte tofu sowieso in een biowinkel of via een leverancier van biologische producten. Tegenwoordig hebben ook gangbare groothandels en de Albert Hein dit product. Vraag ernaar bij je leverancier of supermarkt!

Een mogelijk alternatief voor de gerookte tofu zijn de kant en klare licht gekruide tofublokjes.

Verticale tabs