Ingrediënten voor 4 personen
- 6 ijsvormpjes (of kleine glaasjes en stokjes)
- voor het aardbeiensorbet
- 150 - g aardbeien
- 3 tl agavesiroop
- 3 el water
- 1/2 tl gedroogde lavendelbloemen
- voor het aardbeienroomijs
- 80 g aardbeien
- 100 ml sojaroom
- 2 tot 3 tl agavesiroop
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Glutenvrij
- EVA Magazine Zomer 2012: Marie La Forêt
wrapper
Maak eerst de sorbet. Snijd de aardbeien in stukjes. Meng alle ingrediënten voor de aardbei-lavendelsorbet in een kom en mix fijn. Giet dit mengsel in de ijsvormpjes tot ze voor de helft gevuld zijn en zet de stokjes erin.
Laat 1 tot 2 uur opstijven in de diepvriezer.
Maak nu de aardbeienroom. Snijd de aardbeien in stukjes en mix met de room. Voeg de agavestroop naar smaak toe. Haal de ijsvormpjes uit de diepvriezer en giet het roommengsel erbij.
Zet de ijsjes opnieuw in de diepvriezer en laat minstens 1 uur opstijven
Houd de vormpjes onder lauw water om de ijsjes eruit te halen.