Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de wortelen:
- een bussel jonge wortel
- enkele eetlepels olijfolie
- peper en zout
- Voor de crunchy kikkererwten:
- 1 bokaal kikkererwten
- enkele eetlepels olijfolie
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
- Voor de puree:
- 4 grote aardappelen (geschild)
- 8 aardperen (geschild)
- een scheut havermelk
- enkele eetlepels olijfolie
- peper en zout
- versgeraspte nootmuskaat naar smaak
- verse bieslook
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Everyday Vegan, Ellen Charlotte Marie, €25,99, Uitgeverij Lannoo
- Beelden: Ellen Charlotte Marie
wrapper
Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de wortelen schoon en doe ze in een ovenschotel. Besprenkel ze rijkelijk met olijfolie en een snuifje zout.
Spoel de kikkererwten en wrijf ze droog in een theedoek. Verwijder zo veel mogelijk de losgekomen velletjes. Het is oké als ze niet allemaal verwijderd zijn. Doe ze in een kom en vermeng met de olijfolie en de kruiden. Schep ze over in een ovenschaal en zet ze samen met de wortelen 25 minuten in de oven op 175°C.
Schil de aardappelen en de aardperen en kook ze gaar. Voeg er een scheut havermelk, enkele eetlepels olijfolie, peper en zout en nootmuskaat aan toe. Mix of pureer.
Serveer de puree met de wortelen, de kikkererwten en versgesneden bieslook.