Ingrediënten voor 10 personen
- 850 ml Alpro amandelmelk
- 250 ml sterke koffie
- 60 g maïzena
- 3 peren (in blokjes gesneden)
- 1 peer (in flinterdunne plakken (mandoline))
- 40 gr Alpro soja bakken & braden
- 2 tl kaneel gemalen
- 1 el suiker
- ¾ tl kardemom gemalen
- 50 ml gembersiroop
- 40 ml ahornsiroop (of agavesiroop of bruine suiker)
- 50 gr amandelschilfers (droog geroosterd)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
- Bron: Dit recept werd ontwikkeld door Cathy Goyvaerts voor EVA
- Foto's: Toos Vergrote
wrapper
Bereiding
Meng de suiker met ½ tl kaneel.
Verdeel de plakjes peer over een bakplaat en sprenkel het kaneel-suikermengsel hierover.
Bak in 2-3 uur droog en knapperig in de oven op 100°.
Laat de chips afkoelen op een rooster.
Breng 800 ml amandelmelk aan de kook.
Bind met de maïzena opgelost in de resterende amandelmelk en voeg de koffie toe.
Zoet de pudding met de agavesiroop.
Bak de perenblokjes aan in sojaboter, zoet met de gembersiroop en laat het geheel mooi karameliseren.
Verdeel de perenblokjes en het vocht over 10 glaasjes.
Schenk de pudding over de peertjes.
Werk af met peer chips en amandelschilfers.