Ingrediënten voor 8 personen
- Voor de amandelcake
- 1 el witte amandelpasta
- 200 g plantaardige margarine
- 300 g griessuiker
- 400 g zelfrijzende bloem
- 2 el bakpoeder
- 400 ml sojamelk
- vanille-essence naar smaak
- Voor de kersenbotercrème
- 250 g plantaardige margarine
- 250 g bloemsuiker
- 250 g kersen
- een pakje opklopbare soja room
- 2 el bloemsuiker
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
- Bron: dit is een recept van Evy Vanderper (Winnaar Vegan Bake Off 2016)
wrapper
Bereiding amandelcake
Laat je oven voorverwarmen tot 160°.
Meng alle ingrediënten tot een glad mengsel.
Tip: knoop een vochtige theedoek rond je bakvorm voor een gelijkmatiger bakproces.
Bereiding kersenbotercrème
Verwijderen de pitten van de kersen en mix het fruit.
Haal de smeerboter uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Mix de boter met een handmixer tot een luchtige massa.
Voeg de in kleine beetjes het poedersuiker toe en roer ze onder de botermassa.
Voeg druppelsgewijs de kersenmix toe tot je tevreden bent van het geheel.
Bereiding slagroom
Klop de slagroom op en voeg in kleine beetjes de poedersuiker toe.
Afwerking
Snijd de cake voorzichtig doormidden en smeer de kersencrème ertussen. Met een spuitzak kan de bovenkant met slagroom bedekken. Werk af met verse kersen.