Amandeltuiles

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Regio: Westers
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Nagerecht
  • Allergie: Sojavrij
  • Bron: Dit is een recept van Maartje Borst uit 'Taart ende Koeck. Ouderwets lekker bakboek 100% vegan'. Kosmos Uitgevers.

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170° C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken daarop een paar cirkels van ca. 15 cm doorsnede met wat tussenruimte. Draai het papier en als het goed is, schijnen de cirkels door.

Meng het amandelmeel met de bloem, suiker, het zout, bakpoeder en de vanillesuiker. Voeg de rijstolie en amandelmelk toe en meng tot een beslag.

Schep een paar hoopjes van 1 eetlepel beslag op de bakplaat, in het midden van elke cirkel. Spreid de hoopjes met de bolle kant van de lepel uit in de vorm van de cirkels. Strooi er wat amandelschaafsel over en bak de koekjes in 7-12 minuten goudbruin en krokant in de oven.

Let er goed op dat de koekjes niet verbranden. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Herhaal tot het beslag op is.

Bestrooi de koekjes licht met poedersuiker.

Je kunt deze koekjes zodra ze uit de oven komen over een deegroller leggen voor een halfrond effect. Of wikkel ze om een buisje en maak er rolletjes van.

De koekjes branden snel aan doordat ze zo dun zijn, blijf in de buurt van de oven.

De koekjes zijn gevaarlijk (verslavend lekker) en perfect om desserts mee op te leuken, zoals pudding, panna cotta en ijs.

Verticale tabs