Ingrediënten voor 4 personen
- voor de burgers:
- 400 g kikkererwten (pot of blik)
- 1/2 rode ajuinen gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 5 zongedroogde tomaten op olie
- klein bosje platte peterselie
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderpoeder
- 3 el (volkoren) bloem
- 2 el olijfolie
- extra olie om te bakken
- voor de yoghurtsaus:
- 2,5 dl sojayoghurt
- paar takjes verse munt
- kneepje citroensap
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
wrapper
Spoel de kikkererwten goed af. Doe ze in de grote mengkom samen met de ui,
knoflook, fijngehakte tomaatjes en fijngesneden peterselieblad.
Voeg komijnpoeder, korianderpoeder, meel en de olijfolie toe. Druk een aantal keer op de pulse-knop van je staafmixer of gebruik een keukenmachine. Maal het mengsel niet te fijn; er mogen best nog wat grove stukjes in zitten, zolang het geheel maar aan elkaar blijft plakken.
Vorm met je handen 8 balletjes en druk ze voorzichtig plat tot burgers. Verwarm wat
(olijf)olie in een anti-aanbakpan en bak de burgers in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Voor de yoghurtsaus: meng alle ingrediënten in een kommetje en serveer met de burgers.
smaaktip: Serveer met een frisse, knapperige salade.