Ingrediënten voor 6 personen
- 150 ml plantaardige melk (bv. amandel of soja)
- 50 ml plantaardige olie
- zout
- kaneel naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Notenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van de blog Merci Vegan.
wrapper
Bereiding
Schil en rasp de helft van de appels.
Meng de droge ingrediënten. Voeg de plantaardige melk toe en roer goed.
Voeg vervolgens de olie toe en meng. Voeg tot slot de geraspte appel toe en meng.
Giet het mengsel in een ingevette bakvorm.
Snijd de tweede helft van de appels in fijne plakjes en duw ze gedeeltelijk in het deeg.
Strooi de kaneel en suiker over het mengsel.
Bak ongeveer 20 minuten op 180 °C. Prik met een satéprikker of het uiteinde van een mes in de cake. Als de punt droog terugkomt, is de taart klaar.
Laat afkoelen alvorens te serveren.