Ingrediënten voor 4 personen
- 1 vel bladerdeeg
- 1 pak speculaas
- 5 appels
- 60 g koude sojaboter
- 60 g rietsuiker
- 60 g tarwebloem
- appelmoes (of kweeperengelei of perensiroop)
- amandelschilfers (voor de afwerking)
Extra info
- Type: Nagerecht
- Auteur: Katrien Simoens
wrapper
Bereiding
Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik er gaatjes in. Leg er vervolgens een laagje speculoos op en bestrijk met de appelmoes of kweeperengelei.
Maak het crumbledeeg: snijd de koude sojaboter in blokjes en meng met de bloem en de suiker. Eventjes kneden. Het moet een soort brokkelig poeder worden.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd in schijfjes.
Leg de appels op de taart en spreid het crumbledeeg erover.
Bak de taart ongeveer 35 minuten op 180°C. Bestrooi met amandelschilfers en laat nog 10 minuten bakken.
Prijs per persoon: 1,15 euro