Aquafaba-meringue met koffie-frambozenswirl

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding koffiesiroop:

Verwarm de espresso samen met de suiker in een kleine steelpan op laag vuur tot de suiker volledig is opgelost en laat afkoelen.

Bereiding frambozensaus:

Verwarm de frambozen met de suiker en het water in een kleine steelpan op laag vuur, tot de suiker is opgelost en de frambozen uit elkaar vallen. Zeef het mengsel en laat afkoelen.

Bereiding meringue:

Verwarm de oven voor tot 100°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de aquafaba, cream of tartar, het vanille-extract en het zout in de kom van een standmixer met garde. Zet de standmixer op middelhoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan. Voeg vervolgens de suiker in delen toe. Laat iedere eetlepel suiker enkele keren meedraaien tot die volledig is opgelost.

Schep het schuim op de bakplaat en verdeel het in tweeën. Lepel de koffiesiroop voorzichtig door het ene deel en de frambozensaus door het andere. Verdeel het schuim met een spatel in meerdere vormen van zo'n 5-7 centimeter doorsnee.

Bak de meringue 2 uur in de oven. Doe de oven tussendoor niet open. Zet de oven uit en laat de meringue minstens 2 uur in de oven afkoelen, tot je ze zonder problemen van het bakpapier kunt halen.

Roer de overgebleven frambozenpulp door de yoghurt als ontbijt.

Verticale tabs