Ingrediënten voor 4 personen
- olijfolie
- 1/2 uien , grof gehakt
- 2 tenen knoflook , fijngehakt
- 1 blik cannellinibonen van 400 g, uitgelekt en afgespoeld
- sap van 1 citroen
- 1 pot gegrilde artisjokken in olie van 190 g, plus 3 el olie uit de pot
- 2 el plantaardige yoghurt (wij gebruiken pure kokosyoghurt)
- zout
- peper
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit ‘Deliciously Ella Snel & makkelijk. Plantaardig lekker’ van Ella Mills. Kosmos Uitgevers
wrapper
Bereiding
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui met een snuf zout 5-10 minuten tot hij zacht en glazig is.
Doe de knoflook erbij en bak die een paar minuten mee. Neem de pan van het vuur, laat de inhoud afkoelen en doe de ui en knoflook in de keukenmachine of blender.
Voeg de cannellinibonen, het citroensap, de uitgelekte artisjokken, de 3 eetlepels artisjokkenolie uit de pot, de yoghurt en flink wat zout en peper toe. Maal alles glad en romig.
Bewaar deze dip maximaal vijf dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast.
TIP 1: Hak om tijd voor andere recepten te winnen de hele ui en vries de andere helft in een goed afgesloten diepvriesbakje in. Gebruik die voor andere gerechten.
TIP 2: Laat voor een supersnelle versie van deze dip de ui en knoflook weg.