Ingrediënten voor 2 personen
- 100 g havermoutvlokken (naar keuze)
- 1 snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 300 ml plantaardige melk (of water)
- 1 goed rijpe banaan (of 60 g appelmoes)
- 200 g mango's , vers of bevroren
- 1 handvol fijngehakte hazelnoten
- 40 g chocoladestukjes (topping, optioneel)
- 2 el ahornsiroop (topping, optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Bron: Dit is een recept van Frédéric Dupont van Veg & Fred voor EVA vzw
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pureer de banaan in een kom met een vork.
Voeg de havermout, het zout, de plantaardige melk en het bakpoeder toe. Meng goed.
Voeg vervolgens de mangostukjes, een deel van de chocoladestukjes en de hazelnoten toe.
Je kan ook ahornsiroop (of suiker) toevoegen als je van zoet houdt.
Giet het mengsel in een ovenvaste schaal, leg er de rest van de chocoladestukjes op en laat 20-40 minuten bakken. Je kan er ook stukjes banaan aan toevoegen of een andere topping die je lekker vindt.
Besprenkel voor het serveren met een beetje ahornsiroop, leg er vers fruit op en schik op een bedje van plantaardige yoghurt.
Als je water gebruikt in plaats van plantaardige melk, voeg je best ook een zoetstof toe. Je kan de mango vervangen door ieder type fruit dat je lekker vindt: rood fruit, bosbessen, appels,....
Snel chocoladestukjes maken? Doe je reep eventjes in de keukenrobot.