Ingrediënten voor 4 personen
- 2 bakjes kant-en-klare veggie balletjes
- 3 el olijfolie
- 2 ajuinen
- 2 teentjes knoflook
- 800 g tomaten (in stukjes, uit blik)
- 2 tl provençaalse kruiden
- 1 kg aardappelen
- 100 ml sojaroom
- nootmuskaat
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gaar. Dat duurt ongeveer 20 minuten.
- Maak ondertussen ook de tomatensaus. Pel en snipper de ui en laat enkele minuten rustig stoven in de olijfolie. Roer af en toe.
- Snijd de teentjes knoflook in stukjes en laat ze twee minuten meestoven met de uien.
- Voeg de tomaten toe. En kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Mix de saus met een staafmixer tot ze mooi glad is.
- Giet de aardappelen af en voeg een half brikje (soja)room toe (ongeveer 100 ml). Er mag wat meer in als je graag extra smeuïge puree wil.
- Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper en kruid met het zout, de peper en eventueel wat nootmuskaat.
- Bak tenslotte de balletjes in een pan met wat olie tot ze mooi bruin zijn en voeg ze bij de tomatensaus. Serveer met de puree.