Ingrediënten voor 4 personen
- 225 g bloem
- 150 g suiker
- 50 g bruine suiker
- 1 el kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl bicarbonaat
- (zee) zout
- 1 rijpe banaan
- 120 ml koolzaadolie of maisolie
- 120 ml amandelmelk of bananenmelk
- 30 g gebroken pecannoten + enkele fijne stukjes voor de afwerking
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Fotografie: Evelien Boone
- Foodstyling: FoodLove
- Recepten: Amélie Badie van Catberry
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven op 175°C.
Meng de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, bicarbonaat en zout samen in een kom. Plet in een andere kom de banaan, voeg er de koolzaadolie en amandelmelk aan toe en roer goed om. Doe het bananenmengsel bij de bloem en roer tot alles goed gemengd is. Voeg als laatste de gebroken pecans toe en roer nog even goed door.
Vul muffinvormpjes met het beslag en leg op elk beslag wat fijne stukjes pecan.
Bak de muffins ongeveer 30 minuten in de oven of tot je er met een tandenstoker in kan prikken zonder beslagresten.