Ingrediënten voor 6 à 12 personen
- 2 kleine rijpe bananen (200 g gepelde)
- 125 g bloem
- 1/2 tl baking soda
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl kaneel
- 55 g kokosolie
- 40 g kokosbloesemsuiker
- 30 g fijne kristalsuiker
- 30 ml ongezoet plantaardige melk
- 1/2 tl appelazijn
- 30 g sultanarozijnen
- Voor de toppings:
- 100 g poedersuiker
- 1 1/2 el warm water
- kaneel
- 1/4 tl vanille-extract
- 30 g pecannoten
- 15 g donkere chocolade
wrapper
Bereiding
Voor het nodige bakmateriaal
Verwarm de oven voor op 170° C
Vet een donutvorm in
Een rooster en keukenmachine in bereik houden
Voor het bananenmengsel
Pel de bananen en doe ze in de keukenmachine.
Voeg de bloem, de baking soda, het zout, de kaneel, de kokosolie, de kokosbloesemsuiker, het fijne kristalsuiker, de melk, de appelazijn en het vanille-extract toe en pureer tot je een gladde crème hebt.
Haal het deksel van de machine en verwijder het mes.
Voeg de rozijnen toe aan het mengsel en meng ze erdoor met een lepel.
Voor het vullen van de vorm
Schep het mengsel voorzichtig in de donutvorm; vul de holten tot de rand.
Zet de vorm in de hete oven en bak de donuts ongeveer 25 minuten, tot een spies die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
Haal de vorm uit de oven en leg de donuts op het rooster.
Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Voor de toppings
Start hiermee terwijl de donuts in de oven staan.
Zeef de poedersuiker in een mengkom.
Voeg het warme water, de kaneel en het vanille-extract toe en roer tot je een dik, glad glazuur hebt.
Hak de pecannoten fijn.
Rasp de pure chocolade.
Voor de afwerking
Sprenkel het glazuur artistiek over de donuts en strooi er snel de pecannoten en chocolade over.
Serveer meteen.