Bananenbrood-donuts

Ingrediënten voor 6 versus 12 personen

Extra info

  • Kooktijd: Middel
  • Regio: Westers
  • Type: Nagerecht
  • Bron: Dit is een recept van Henry Firth en Ian Theasby uit "Bish Bash Bosh"

wrapper

Bereiding

Voor het nodige bakmateriaal

Verwarm de oven voor op 170° C
Vet een donutvorm in
Een rooster en keukenmachine in bereik houden

Voor het bananenmengsel

Pel de bananen en doe ze in de keukenmachine
Voeg de bloem, de baking soda, het zout, de kaneel, de kokosolie, de kokosbloesemsuiker, het fijne kristalsuiker, de melk, de appelazijn en het vanille-extract toe en pureer tot je een gladde crème hebt
Haal het deksel van de machine en verwijder het mes
Voeg de rozijnen toe aan het mengsel en meng ze erdoor met een lepel

Voor het vullen van de vorm

Schep het mengsel voorzichtig in de donutvorm; vul de holten tot de rand
Zet de vorm in de hete oven en bak de donuts ongeveer 25 minuten, tot een spies die je in het midden steekt er schoon uitkomt
Haal de vorm uit de oven en leg de donuts op het rooster
Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur

Voor de toppings

Start hiermee terwijl de donuts in de oven staan
Zeef de poedersuiker in een mengkom
Voeg het warme water, de kaneel en het vanille-extract toe en roer tot je een dik, glad glazuur hebt
Hak de pecannoten fijn
Rasp de pure chocolade

Voor de afwerking

Sprenkel het glazuur artistiek over de donuts en strooi er snel de pecannoten en chocolade over
Serveer meteen

Verticale tabs