Bananenbrood met peer

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Prak de bananen totdat er een gladde mousse ontstaat. Er mogen nog wat kleine klontjes blijven.

  2. Meng de banaan, suiker en appelmoes in een grote kom.

  3. Voeg de droge ingrediënten toe, maar meng nog niet.

  4. Snijd de peer in kleine blokjes en meng ze door de bloem. Zo zakken ze tijdens het bakken niet naar de bodem. Zorg ervoor dat alle stukjes helemaal zijn bedekt met bloem. Pas dan zullen ze in het beslag blijven hangen, zonder naar beneden te zakken.

  5. Meng nu kort alle ingrediënten door elkaar.

  6. Giet het beslag in een bakvorm en bak het brood in het midden van de oven op 175°C. Na ongeveer een uur is je bananenbrood klaar! Even laten afkoelen in de vorm en daarna goed laten afkoelen op een taartrooster.

Controleer of het brood gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is je brood klaar. Hangt er nog wat nat beslag aan? Dan mag het nog even de oven in.

TIPS
Voeg tegelijk met de peer ook wat noten toe, zoals walnoten en pecannoten. Die zorgen voor extra bijt.
Vervang een deel van de bloem door boekweit-, amandel- of teffmeel voor een notige toets.

Verticale tabs