Ingrediënten voor 2 personen
- 1 banaan
- 150 g sojadrink met vanillesmaak
- 1 el citroensap
- 150 g volkoren speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl natriumbicarbonaat
- bakolie om het wafelijzer mee in te vetten
- Toppings naar keuze: vers fruit, ahornsiroop, agavesiroop, jam, fruitcoulis, ...
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Frédéric Dupont de Veg & Fred voor EVA vzw.
wrapper
Bereiding
Warm het wafelijzer op.
Doe alle ingrediënten in de volgorde van de lijst in een blender. Blend tot je een homogeen deeg krijgt.
Vet het wafelijzer in en doe er wat deeg in, laat het 2 à 3 minuten bakken.
Controleer het baksel voorzichtig. Leg de gebakken wafels op een bakrooster.
Herhaal dit tot het deeg op is.
Serveer de wafels nog warm met een topping naar keuze: vers fruit, ahornsiroop, agavesiroop, jam, fruitcoulis, ...
De overgebleven wafels kan je tot de volgende dag in een luchtdichte doos bewaren. Leg ze opnieuw even in het wafelijzer alvorens ze te serveren (of steek ze even in de broodrooster), dan worden ze nog lekkerder.
Geen blender? Geen probleem! Plet de banaan in een kom met een vork fijn en voeg vervolgens de andere ingrediënten toe. Blijf mengen tot je een homogeen deeg krijgt.