Ingrediënten voor 2 personen
- 2 burgerbroodjes
- 2 Greenway burger
- 2 stengels lente-uien fijngesneden
- 40 g geraspte wortelen
- 50 g Pak Choy fijngesneden
- 1/2 tomaten in blokjes gesneden
- 1 el verse gember in fijne stukjes
- 1 limoen geperst
- 10 blaadjes Thaise basilicum
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 1 el rietsuiker
- 4 el veganaise
- 1 tl rode currypasta
- 1 el pindakaas
- 1 el ketchup
- 2 el gefrituurde uitjes
- 1/2 zakje gemengde sla
- bakolie
- verse koriander (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Notenvrij
- Bron: Dit is een recept van Chefs Pro Veggie.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 100°.
Doe de groentjes in schaal en voeg de verse gember, het limoensap, de sojasaus, de rijstazijn, de Thaïse basilicum en de rietsuiker toe. Meng alles goed.
Maak nu de burgersaus. Meng de mayonaise met de rode currypasta en de pindakaas.
Grill of bak de burger gedurende 1 minuut en 15 seconden aan beide zijden met een beetje vetstof op matig vuur.
Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze paar minuten in de oven op 100°.
Bestrijk de bodem van een broodje met een eetlepel pinda-mayonaise. Leg de burger erop en vervolgens de gemarineerde groentjes, de gefrituurde uitjes en de gemengde sla. Plaats de bovenkant op het broodje.