Ingrediënten voor 10 personen
- 1 kg wortelen grof gesneden
- 1 kg uien grof gesneden
- 1 kg knolselder + loof grof gesneden
- 1 bol knoflook verdeeld in ongepelde teentjes
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Basisbereiding
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van EVA uit Veggie voor Chefs.
wrapper
Bereiding
Rooster twee derde van de groenten (zonder het selderloof) en de knoflook met de olijfolie in een voorverwarmde oven van 200° tot alle groenten mooi gekarameliseerd zijn.
Doe de groenten in een grote pan en vul aan met water tot ze goed onderstaan.
Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes trekken.
Zeef de bouillon en voeg de overige groenten en het selderloof toe, alsook de sojasaus en de kruiden.
Vul aan met water tot alles onderstaat en laat nog 1 uur zachtjes koken.
Zeef de bouillon en bewaar.