Basisrecept voor salade + variaties (grootkeukenrecept)

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de dressing samen en giet ze over de bonen. Strooi de gehakte peterselie erover en meng goed.

Italiaanse Salade

Gebruik cannelonibonen, vervang de azijn door balsamico-azijn, en geef de dressing extra smaak door er rozemarijn of basilicum aan toe te voegen. Wat knoflook geeft extra pit. Stukjes tomaat of stukje hazelnoot maken de salade af.

Engelse salade

Gebruik gemengde bonen, vervang de azijn door citroen of limoensap en strooi in plaats van platte peterselie verse munt in de salade. Lekker met erwtjes erdoor.

Franse salase

Gebruik linzen (Du Puy linzen), versnipperde sjalotjes, en vervang de platte peterselie door verse dragon. Lekker met stukjes sperzieboon erdoor gemengd en stukjes amandel.

Aziatische salade

Gebruik sojabonen of adzuki bonen, vervang de rode wijn azijn door rijstazijn en de olie door een meer neutraal smakende olie. Gebruik versnipperde lente-uitjes en geef de dressing wat extra pit door er een eetlepel gehakte gember en een eetlepel knoflook bij te roeren. Breng de salade op smaak met sojasaus in de plaats van zout. Als extra kan je er gehakte pindanootjes of sesamzaadjes aan toe voegen. Verse spinazie of versnipperde Chinese kool passen hier ook goed bij.

Griekse salade

Gebruik reuzebonen, citroensap in plaats van azijn en sjalotjes. Voeg tomatenconcentraat toe aan de dressing samen met een eetlepel knoflook. Lekker hierbij zijn stukjes gaargekookte wortel en walnoten.

Marokkaanse salade

Gebruik kikkererwten en vervang de azijn door citroensap. Geef de dressing extra smaak door er komijnpoeder en versnipperde knoflook in te mengen. Wat harissapasta maakt het een beetje pikanter. Gebruik naast de platte peterselie een handje versnipperde koriander en werk de salade af met stukjes paprika, komkommer, tomaat...

Verticale tabs