Ingrediënten voor 10 personen
- 1 uien
- 3 teentjes knoflook
- 5 g (= 1 tl) gerookte paprikapoeder
- 5 g korianderzaadjes gemalen
- 3 g cayennepeper
- 50 g donkerbruine suiker
- 50 ml sojasaus
- 15 ml rode wijnazijn of appelazijn of sherry-azijn
- 70 g tomatenpuree
- 200 g passata
- 250 g water
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Saus
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
Fruit de geëminceerde knoflook en ui.
Strooi de specerijen en de bruine suiker erbij en roer door.
Voeg de sojasaus toe.
Laat even inkoken en schep dan de tomatenpuree erdoor.
Laat even meebakken
Blus met de passata, de azijn en het water.
Breng aan de kook.
Laat op zacht vuur pruttelen tot de gewenste dikte (= zoals ketchup), ongeveer 20 min.
Proef en kruid bij indien gewenst (meer rooksmaak of meer pit)
Blend fijn met de staafmixer indien een volledig gladde saus gewenst is.