Beercan kool

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Mix voor de barbecuesaus alle ingrediënten behalve de maïzena met een blender. Verhit de saus tot ze kookt, meng de maïzena met enkele lepeltjes koud water en voeg toe aan de saus. Roer goed en laat nog een minuutje pruttelen. Laat de saus afkoelen voor een mooie consistentie.

Snijd het hart uit de kool en schraap met een lepel voldoende kool weg zodat de kool op het bierblikje past. Van de weggeschraapte kool kan je een frisse salade maken of ze bewaren voor een andere keer.

Open het blikje bier en trakteer jezelf op de helft ervan. Plaats de kool op het halfvolle blikje en smeer de buitenkant van de kool in met barbecuesaus. Het helpt als de kool evenwichtig op het blikje kan “staan”. Plaats het geheel op een barbecue met deksel en bestrijk de buitenkant iedere 15 minuten met meer barbecuesaus. Na 45-60 minuten (afhankelijk van de grootte van de kool en de temperatuur van de barbecue) is de kool klaar. Prik met een mes in de kool om te controleren of ze zacht is.

Verticale tabs