Ingrediënten voor 2 personen
- Voor de pesto:
- 2 grote handenvol basilicum
- 4 el pijnboompitten rauw of licht geroosterd
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1,5 el edelgistvlokken (optioneel)
- zeezout
- Voor de salade:
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Julie Van den Kerchove uit haar kookboek Easy vegan met Julie.
wrapper
Bereiding
Voor de pesto:
Doe de basilicumblaadjes in een kleine keukenmachine voorzien van een S-vormig mes.
Mix fijn.
Voeg de pijnboompitten, de olijfolie, het citroensap en eventueel de edelgistvlokken toe. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Mix opnieuw.
Proef en voeg eventueel extra kruiden toe.
Voor de salade:
Neem een grote bokaal en voeg een flinke portie pesto toe op de bodem. Begin altijd met je dressing zodat de groenten mooi krokant en fris blijven.
Voeg daarna de linzen, de komkommer, de rode biet, het bladgroen en de walnoten toe.
Werk eventueel af met kiemscheuten.
Tip: Je kan de linzen ook vervangen door kikkererwten, bonen, amarant of quinoa.
Interesse in het boek van Julie?
EVA-leden die het boek via deze link bestellen krijgen 10% korting en gratis verzending, Voeg de kortingscode 'vegetarisch' toe in je winkelmandje, druk op '+' en je kunt je bestelling afronden.