Bibimbap

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Deze vegan bibimbap heeft de perfecte balans. Het gerecht heeft een voedzame basis van rijst, veel fijngesneden knapperige groenten, smaakvolle tofu en paddenstoelen, zachte spinazie, een gefermenteerde component in de vorm van kimchi en de pittigheid van de dressing. Bovendien ziet het er fantastisch uit en is het vrij eenvoudig te maken. Hoe fijn kan het zijn?’

Verhit de sesamolie voor de spinazie in een koekenpan en bak de spinazie samen met de knoflook tot hij net zacht is geworden. Voeg de sojasaus toe en laat zachtjes koken tot de saus is ingekookt.

Meng in een kleine kom de sojasaus, gochujang en sesamolie. Verhit wat olie tot flink heet in een koekenpan en bak de tofu goudbruin. Zet het vuur lager, voeg ongeveer tweederde van de saus toe en laat zachtjes koken. Schep de tofu uit de pan.

Verhit wat extra olie in de pan (je hoeft de koekenpan niet af te wassen) en bak de shiitakes tot ze bruin worden. Zet het vuur lager, voeg de rest van de saus toe en laat zachtjes koken. Snijd de wortels en komkommer julienne (in flitterdunne reepjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Bouw nu het gerecht op. Bedek de bodem van 4 diepe kommen met rijst. Verdeel hierover de spinazie, tofu, paddenstoelen, lente-uitjes en kimchi. Bestrooi met sesamzaad en besprenkel bij het serveren met de dressing.

Verticale tabs