Ingrediënten voor 4 personen
- 3 el raapzaadolie
- 1 grote, fijngesneden ajuin
- 2 cm verse gemberwortel geschild en geraspt
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 groene chilipeper fijngehakt
- 500 g rauwe bieten afgeborsteld en geraspt
- 100 g geschilde en geraspte aardappelen (1 kleine aardappel)
- 750 ml groentebouillon
- zout naar smaak
- plantaardige yaourt voor erbij
- nigellazaad voor erbij
- gegrild zuurdesembrood voor erbij
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Soep
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Meera Sodha uit "Azië". Fontaine Uitgevers
wrapper
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan tot de olie goed heet is, voeg de ui toe en fruit die af terwijl je gedurende 10 minuten af en toe roert.
Doe de gember, knoflook en chilipeper in de pan en fruit alles al roerend nog 3 minuten. Voeg de biet en de aardappel toe en roer tot alles vettig is.
Giet de bouillon in de pan en breng hem aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 30 minuten zachtjes sudderen.
Laat de soep iets afkoelen, pureer hem en proef. Voeg naar smaak nog zout toe.
Schep de soep in borden en doe er een schep yoghurt op, bestrooi het met nigellazaad.
Serveer hem heet met het gegrilde zuurdesembrood.