Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g geschilde rode biet in grove stukken
- 5 el ongezoete pindakaas met stukjes
- 1 el tamarisaus
- 1 limoensap
- 1/4 - 1/2 teentje knoflook fijngesneden of geperst
- 1 - ongeveer 25 g - bosje koriander grofgesneden, inclusief de zachte steeltjes
- chilivlokken
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Bron: Kookboek Heel Veel Veg! Hugh Fearnley Whittingstall
wrapper
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en hak tot een redelijk fijn, gelijkmatig mengsel. Stop een paar keer om alles van de zijkanten naar onderen te schrapen. Laat wat textuur in het mengsel; maak er geen puree van.
Proef het mengsel. De tamari, limoen, knoflook en chilivlokken zouden er precies de juiste zout-scherp-pikante balans aan moeten geven – voeg wat extra van deze ingrediënten toe als dat nodig is.
Serveer of bewaar tot drie dagen in een plastic bakje in de koelkast.
Variaties:
Wortelgroente: vervang de bietjes door wortels.
Kruiden: gebruik munt of Thaise basilicum in plaats van koriander.
Noten: probeer amandelpasta met stukjes in plaats van pindakaas.