Ingrediënten voor 2 personen
- Voor de muesli:
- 60 g grove glutenvrije havervlokken
- 1 appel geraspt
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el lijnzaad
- 100 ml sojayoghurt
- 50 ml water
- 1 handjevol raisins secs
- 1 tl kaneel
- 1 snufje zout
- Voor de toppings:
- 2 vijgen
- 1 el sojayoghurt
- 1 el pompoenpitten
- 1 tl kaneel
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit 'Easy Vegan All-day Breakfast. Makkelijk en snel voor ieder moment' van Living the Green Life, Sanne van Rooij. Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
wrapper
Bereiding
Weckpotjes of een ander afsluitbaar potje.
Wachttijd 1 nacht
Meng alle ingrediënten voor de muesli goed door in een grote kom. Verdeel het mengsel vervolgens over 2 weckpotjes of andere potjes die je goed kunt afsluiten. Zet de potjes een nacht in de koelkast.
Snijd de vijgen in stukjes.
Pak de weckpotjes uit de koelkast en roer nog een keer goed door. Schep de vijgen erop en maak af met de yoghurt, pompoenpitten en kaneel.
Je kunt dit recept ook maken met ander fruit, zoals peer.