Biryani

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Zet een pan op het vuur en rooster hierin de amandelen. Haal ze uit de pan wanneer ze beginnen te bruinen en strooi er dan 2 tl van de komijnzaadjes en alle korianderzaadjes in. Wanneer de zaadjes geur beginnen te geven, giet je ze over in de vijzel. Maal de zaadjes grof.

Doe wat olie in een pan op een zacht vuurtje en bak een paar minuten het laurierblad, de kardemomzaadjes en de resterende komijn. Voeg dan de gesnipperde ui toe en fruit de stukjes tot ze zachtjes begint te bruinen. Dit kan makkelijk een kwartier duren. Doe er dan de knoflook, gember, chilipeper, kaneel, komijn en koriander uit de vijzel bij en bak alles even mee met de uien.

Doe de wortels, aardappelen en erwtjes erbij en genoeg water om ze net onder te zetten. Laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Breng alles op smaak met zout, peper en het citroensap en roer er dan de
rozijnen door.

Kook ondertussen de rijst in een pot met 700 ml water, een mespuntje saffraan en wat zout. Zet het deksel op de pan en neem van het vuur wanneer al het water geabsorbeerd is en de rijst gaar is.

Verwarm de oven voor op 160°C.

Heb je een ovenbestendige pan, schep dan de rijst op de groenten. Anders leg je eerst de groenten in een ovenschaal. Dek de pan of ovenschaal af met wat aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.

Zet een pan met wat olie op het vuur en bak de resterende vier uien goudbruin. Je zal de volle 20 minuten die de schotel in de oven staat nodig hebben en misschien zelfs nog wat langer. Breng de uien op smaak met wat zout.

Haal de schotel uit de oven en laat 10 minuten rusten en verdeel er dan de gebruinde ui, amandelen en de gesnipperde koriander over.

Verticale tabs