Ingrediënten voor 6 personen
- 250 g bloem
- 20 g maïzena
- 8 g bakpoeder
- 150 g suiker
- 1 vanillestokje enkel het merg
- 1 snuifje zeezout
- 100 ml zonnebloemolie
- 175 ml ongezoete amandelmelk
- 130 g diepgevroren bosbessen
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Proveg
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden (gasoven 200 graden).
Bekleed een ronde cakevorm (diameter 18 cm) met bakpapier of vet hem in.
Meng de droge ingrediënten door elkaar. Klop met een handmixer of garde de olie en amandelmelk erdoor. Roer tot slot voorzichtig de blauwe bessen erdoor.
Het is een dik beslag. Verdeel het beslag over de vorm.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
Varieer eens met ander zomerfruit!