Ingrediënten voor 10 personen
- 1 kg bloemkolen
- 100 ml amandelmelk for professionals (Alpro)
- sap en zeste van een onbehandelde citroen
- 25 g oregano heel pure
- citroenpeper
- zout
- olijfolie
- 15 g knoflook
- 120 g rode ajuinen fijn
- 800 g broccoli roosjes
- 1 kg in schijfjes gesneden champignons
- 20 g soja Bakken & Braden (Alpro)
- 6 - 8 el edelgistvlokken
- Peper & zout
- 750 g macaroni volkoren
Extra info
wrapper
Bereiding
Blancheer de broccoliroosjes in enkele minuten. Schep ze uit het water, en koel ze onmiddellijk in koud water.
Kook de bloemkoolroosjes In hetzelfde kookvocht in 10 min beetgaar.
Mix ze in de foodprocessor met het sap van een halve citroen en de helft van de oregano. Kruid af met citroenpeper en zout, eventueel ook met wat citroenzeste.
Kook ondertussen de macaroni.
Bruin de fijngehakte rode ui en knoflook in de margarine.
Voeg de champignons toe en bak op hoge temperatuur.
Kruid met peper, zout en de resterende oregano en voeg de broccoliroosjes toe.. Roer enkele minuten om en voeg de saus toe. Kruid af met citroenpeper, desgewenst nog wat zout en edelgistvlokken om de saus de gewenste diepgang te geven.
Je kan nog wat gebrande amandelschilfers als eindafwerking toevoegen. Oogt mooi, en geeft een lekkere extra crunch aan je gerecht