Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de bloemkool:
- 1 grote bloemkool , in roosjes
- 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 grote rode ui , in vieren
- 200 g splijtkool of boerenkool
- 2 el olijfolie
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen koriander
- 2 tl gemberpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl zeezout
- Voor de dressing:
- 60 g tahin
- sap van 1 citroen
- 2 el olijfolie
- 4 el water
- 1 tl zeezout
- versgemalen zwarte peper
- Opdienen met:
- 25 g verse koriander , grof gesneden
- 40 g geroosterde pompoenpitten
- (glutenvrij) platbrood
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit ‘De groene bakplaat’ van Rukmini Iyer. Uitgeverij Becht.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de bloemkool, kikkererwten, rode ui en kool op een grote bakplaat, voeg de olie, specerijen en het zout en schep alles goed om. Zet het geheel 25-30 minuten in de oven, tot de bloemkool net gaar is.
Roer intussen de tahin, het citroensap, de olie, het water, zout en wat peper door elkaar; voeg indien nodig nog wat extra water toe, zodat de dressing eenvoudig te verdelen is. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout en citroensap toe.
Sprenkel de dressing over de hete bloemkool, strooi de koriander en pompoenpitten erover en dien op met warm platbrood.
Zorg voor een grote bakplaat, zodat de bloemkool en kikkererwten lekker krokant worden.