Ingrediënten voor 4 personen
- 95 g bloem
- 1/2 tl bicarbonaat
- 1/2 tl (zee) zout
- 1/2 tl bakpoeder
- 28 g cacaopoeder
- 2 el gebroken of fijn gemalen lijnzaad
- 66 g suiker
- 50 g grofgehakte zwarte chocolade
- 1 tl vanille-extract
- 150 ml plantaardige melk
- 465 g bloemkool (of bevroren bloemkool die je laat ontdooien)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Notenvrij
- Fotografie: Julie Verstraete
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met plantaardige olie of margarine.
Voeg de bloem, baksoda, het bakpoeder, zout, de cacao, het lijnzaad, de chocolade en suiker in een kom en meng goed.
Mix de bloemkool, melk en het vanille extract tot een fluweelzachte vloeibare massa ontstaat. (geen brokjes!) Gebruik hiervoor een foodprocessor, blender of staafmixer.
Voeg het vloeibare mengsel bij het droge mengsel en meng tot een deeg.
Giet het deeg in de bakvorm en bak in de oven gedurende 30 minuten of tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat volledig afkoelen.
Snij in plakjes en serveer met je favoriete topping (ijs, fruit, slagroom, chocoladesaus …) of eet gewoon zo uit het vuistje!.
Smakelijk!