Ingrediënten voor 4 personen
- 1/2 bloemkolen (kleine roosjes)
- 500 ml groentebouillon
- 1 capsule saffraan
- 4 el olijfolie
- 1 grote rode ajuin (versnipperd)
- 25 g amandelschilfers
- 2 el platte peterselie (fijngehakt)
- 4 vol-au-vent bladerdeegkoekje (of enkele vellen filodeeg)
- 4 sjalotten (in stukjes)
- 200 ml zoete muskaatwijn
- 200 ml sojaroom
- 50 g sojaboter
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Voorgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Fotograaf: French Beans
- Foodstyling: Mino Paper Sweets , Foodlove , Fitfoodness
- Recept: EVA
wrapper
Bereiding
- Warm de oven voor op 175°C.
- Doe de bloemkoolroosjes met de bouillon en saffraan in pot en breng aan de kook. Laat de roosjes 10 minuten zachtjes koken of tot ze gaar zijn. Giet af en hou het kookvocht bij.
- Verwarm de olie in een pan, fruit de ui aan, voeg de amandelschilfers toe en laat het geheel lichtbruin worden. Doe peterselie erbij, roer om en zet opzij.
- Doe de sjalotjes en wijn bij 200 ml van het bloemkoolkookvocht en laat het geheel inkoken tot 1/3 van het volume.
- Verdeel ondertussen de bloemkool in de vol-au-vent koekjes en bak 10' in de oven.
- Wanneer de wijnbouillon genoeg is gereduceerd, kan de sojaroom erbij en laat dan opnieuw reduceren tot je een gladde romige saus krijgt. Voeg nu de boter toe en meng tot de saus homogeen is.
- Overgiet vlak voor het serveren de bloemkoolpakketjes met een rijkelijke hoeveelheid saus en schep daarbovenop wat van het amandelmengsel.
Als je de pakketjes met filodeeg wil maken, dan leg je een 4tal licht beboterde vierkantjes filodeegvelletjes op elkaar en duw je ze in een muffinvorm zodat je een kuipje krijgt. Vul ze met de bloemkoolroosje, stip de uitstekende hoekjes filodeeg nog even aan met wat gesmolten boter of olie en volg verder het recept.