Bloemkoolpickles en andere

Ingrediënten voor 4 personen

  • heel fijn gesneden, kleine roosjes groente naar keuze (bv. bloemkool, wortel, komkommer, courgette, radijs...)
  • 1 l bronwater

Extra info

  • Kooktijd: Lang
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Bijgerecht
  • Allergie: Sojavrij
  • Bron: Dit is een recept van Kim Vercoutere & Marijke De Coninck uit "Soul Boost. Gezond en energiek koken en leven met de 5 elementen" - Uitgeverij Lannoo

wrapper

Voor het fermenteren

Doe de groente in een schone glazen pot en voeg zout toe.

Giet het water erop tot de groente onder water staat.

Let op; als de groente boven het water uit zou komen, dan gaat ze rotten.

Zet een bord onder de pot en laat een tot twee weken staan. Idealiter fermenteer je in een omgeving van ongeveer 18° graden C.

Proef na enkele dagen. Als het lekker zuur smaakt, schroef je de pot dicht en zet je deze in de koelkast. Wil je een zuurdere smaak? Laat de pot dan langer dan drie dagen uit de koelkast staan.

Blijft nog enkele maanden houdbaar in de koelkast.

Tips

  • Vermijd dat de groente boven het water uitsteekt.
  • Zorg dat alles mooi onder kan blijven, plaats er bijvoorbeeld een glas op, zorg dat het vocht nog wel weg kan en dat de pot niet afgesloten is.

Verticale tabs