Bloemkoolroosjes in Indiase saus met kokosmelk

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Kook de roosjes ongeveer 8 minuten. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.

Leg de roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 15 minuten op 210° totdat de randen van de roosjes beginnen te bruinen.

Maak intussen de saus. Verwarm een pan met een beetje olie. Sauteer de fijngesneden ui en de geperste knoflook 5 minuten.

Voeg de gember toe en kook 3 minuten door. De ui moet zacht en bijna goudkleurig zijn.

Voeg de kruiden (curry, kurkuma, garam masala en komijn) toe en meng.

Voeg de tomatenpuree, kokosmelk en plantaardige yoghurt en het zout en peper toe. Meng een paar minuten om de saus een beetje te verdikken.

Voeg de geroosterde bloemkoolroosjes en kikkererwten toe aan de saus en meng.

Bestrooi met verse peterselie, zaden naar keuze (bv. pompoenpitten) en serveer heet met basmatirijst of naan.

Smakelijk!

Verticale tabs