Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g boerenkool
- 100 g groene olijven
- olijfolie
- 1 blik tomaten
- 1 middelgrote rode paprika (fijngesneden)
- 100 g seitangehakt (of ander veggie gehakt)
- 500 ml ongezoete sojamelk
- 75 g boter
- 75 g bloem
- nootmuskaat
- 1 tl oregano
- 1/2 tl tijm
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- verse basilicum
- verse rozemarijn
- 2 tl citroensap
- lasagnevel (voorgekookt)
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
- Maak eerst je tomatensaus. Snipper en stoof de ui tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en daarna de fijngesneden paprika, de oregano, tijm en het paprikapoeder. Laat even meestoven. Voeg de tomaten toe en de verse rozemarijn en basilicum. Voeg tenslotte het veggieghakt toe.
- Maak een bechamelsaus met de boter de bloem en de sojamelk. Voeg peper, zout, een snufje nootmuskaat en het citroensap toe.
- Bak de boerenkool in een pan met wat olijfolie gedurende 3 minuutjes, voeg zout en peper toe en de in stukjes gesneden olijven.
- Vet een ovenvaste schaal in en leg afwisselend een laagje tomatensaus en een laagje lasagnevellen. Voeg ongeveer halverwege een laagje boerenkool toe. Als je voldoende boerenkool hebt kun je natuurlijk meerdere lagen maken. Eindigen met een laag bechamelsaus.
- Zet een half uur in de oven tot de lasagnevellen gaar zijn.