Bolognese van aubergine & linzen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Snijd de aubergine in heel kleine blokjes, niet groter dan 1 cm, en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie, bestrooi ze met een beetje zout en rooster ze zo’n 20 minuten tot ze zacht zijn.

Zet een grote steelpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en een snuf zout. Bak de ui en knoflook 5-10 minuten tot ze zacht zijn. Roer het paprika- en komijnpoeder erdoor en bak alles nog 1 minuut. Voeg de linzen, het kokende water en het bouillonblokje toe, plus flink wat zout en peper. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen, tot het meeste water is geabsorbeerd en de linzen zacht worden. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe.

Laat alles nog 30 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen zacht zijn. Voeg de aubergines toe als ze gaar zijn en doe er nog een scheutje water bij als de linzen nog net iets te hard zijn of de saus een tikje droog voelt. Hoe langer je de saus laat staan, hoe lekkerder hij volgens mij wordt, dus je hoeft je niet te haasten.

Niet alle linzen hebben dezelfde bereidingstijd; wij hebben 45 minuten als leidraad genomen. Misschien moet je dat aanpassen, als het langer of korter duurt voordat jouw linzen zacht zijn. En als je ze langer kookt, moet je misschien iets meer water toevoegen. Je kan de linzen zelfs een hele nacht laten weken. Dan zijn ze extra zacht. Voeg in dat geval het weekwater toe.

Verticale tabs