Bonenburger met zoete aardappelfrietjes

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking.

Snijd de ui in kleine stukjes en fruit ongeveer 5 minuten in een koekenpan met wat olijfolie. Pers de knoflook en bak voor 2 minuten mee, samen met de gemalen komijn en chili.

Prak de bonen met een vork of een aardappelstamper en meng daarna de ui, de quinoa, de bloem en de gehakte peterselie erdoorheen. Meng met je handen als de bonen te stevig zijn om te prakken. Het is niet erg als er nog een paar halve/hele bonen in het mengsel zitten.

Maak grote platte burgers van van ongeveer 1,5 cm dik. Leg wat sesamzaad op een snijplank en duw beide kanten van de burgers in het sesamzaad. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Boen de zoete aardappelen goed schoon met een schuurspons, je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze dan in lange repen van ongeveer 1 cm dik en leg ze in een ovenschaal.

Giet de olijfolie bij de aardappelen en meng met de Italiaanse kruiden en wat zeezout. Zet de aardappelen samen met de burgers voor 30 minuten in oven. Schep halverwege de aardappelen om en draai de burgers om.

Leg de laatste 10 minuten de afbakbroodjes erbij. Was de sla en snijd de tomaten in plakjes.

Haal na 30 minuten de burgers uit de oven. Proef of de frietjes al gaar zijn, zo niet, zet ze nog 10 minuten terug. Serveer de bonenburger met de broodjes met ketchup, plakjes tomaat, sla en de frietjes.

Verticale tabs