Ingrediënten voor 4 personen
- 50 g havermout
- 50 g gehakte amandelen of pecannoten
- 50 g bruine suiker
- 4 el tarwebloem
- 1/2 tl kaneel
- 3 tl zonnebloemolie
- 1 el water
- Voor de vulling
- 250 g bosbessen vers of uit de diepvries
- 250 g frambozen vers of uit de diepvries
- 3 el suiker
- 1 el aardappelzetmeel
- 2 el sinaasappelsap uit pak of vers geperst
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Proveg International.
wrapper
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng havermout met noten, suiker, meel en kaneel.
Giet voorzichtig de olie en water erop en vorm met je handen kruimels. In een ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 cm meng je de bessen met suiker, meel en sinaasappelsap.
Bestrooi met de kruimels en bak de crumble in 20-25 minuten mooi bruin. Laat 10 minuten staan voor je serveert.
je kunt deze crumble maken met allerlei soorten fruit. In de winter is het lekker met peer en appel, in de zomer kun je kiezen voor abrikozen, perzik, en allerlei soorten bessen.