Ingrediënten voor 4 personen
- 2 venkels
- olijfolie
- grof zeezout
- tijm
- 2 uien , gesnipperd
- 2 tl venkelzaadjes
- 1 tl anijszaad
- 4 teentjes look , gesnipperd
- 3 grote wortelen , in dikke schijven
- 2 pastinaken , in schijfjes
- 250 ml droge witte wijn
- 2 aardappelen , in blokjes
- 800 g gehakte tomaten uit blik
- 1 l groentenbouillon
- 1 g saffraanpoeder
- 2 norivellen , in fijne reepjes
- Season Pepper Seaweed Lemon
- 1 el verse tijm
- 1 kop grote witte bonen
- enkele sneetjes zuurdesembrood
- aioli
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Soep
wrapper
Bereiding
Snij de venkels overlangs en in partjes. Hou het groen apart.
Rooster de venkel in een braadslee met de olijfolie, zeezout en tijm. Tot ze zacht en licht gebruind zijn. Zet opzij.
Bak de zaadjes, ui en look in wat olie. Voeg wortel en pastinaak toe en laat even aanbakken. Blus met witte wijn en laat 5 min sudderen. Voeg aardappelen, tomaten, groentebouillon, saffraan, nori, het grootste deel van de geroosterde venkel en tijm toe. Roer goed om en laat onder deksel 40 min sudderen.
Voeg op het einde de bonen toe.
*de norivellen kan je het best per 2 of meer oprollen en dan met een schaar reepjes van knippen.
Serveersuggestie
Serveer in een diep bord, garneer met de overgebleden sneetjes venkel, wat groene venkeltakjes of eventueel peterselie en de season pepper seaweed lemon. Dien op met sneetjes geroosterd brood en een toefje aioli.