Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aardappelen in blokjes
- 800 g gehakte tomaten uit blik
- 1 l groentebouillon
- 1 g saffraanpoeder
- 2 norivellen in fijne reepjes
- 1 el verse tijm
- een beetje citroensap
- een bakje zeekraal
- enkele sneetjes zuurdesembrood
- aioli
- 1 grote kop witte (reuze) bonen
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Fotograaf: Thomas Vanhaute
- Bron: Dit recept werd gepubliceerd in Libelle Lekker special december 2017
wrapper
Rooster de venkel in een braadslee met de olijfolie, zeezout en tijm tot ze zacht en licht gebruind zijn. Zet opzij.
Bak de zaadjes, ui en look in wat olie. Voeg de wortel en pastinaak toe en laat even aanbakken. Blus met witte wijn en laat 5 min sudderen. Voeg de aardappelen, tomaten, groentebouillon, saffraan, nori, het grootste deel van de geroosterde venkel en tijm toe. Roer goed om en laat onder deksel 40 min sudderen.
Voeg op het einde de bonen toe. Breng op smaak met een beetje citroensap.
Bak ondertussen de zeekraal kort op (verwijder eventueel te houtige stukjes).
Serveer in een diep bord, garneer met de overgebleven sneetjes venkel, zeekraal en wat groene venkeltakjes.
Dien op met sneetjes geroosterd brood en een toefje aioli.