Ingrediënten voor 2 broodjes personen
- 2 kleine ciabattabroodjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 kleine ui versnipperd
- 1/2 kleine paprika's in kleine blokjes gesneden
- 1 pakje (180g) kant en klaar veggie gehakt naar keuze
- 1 1/2 el gehaktkruiden
- 1/2 tl cayennepeper
- 4 el ketchup
- 1 grote tomaat in plakjes
- enkele blaadjes sla
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Proveg Nederland
wrapper
Broodje veggiegehakt
Warm de oven voor en bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een koekenpan de olie en bak ui en paprika 5 minuten. Voeg vervolgens veggiegehakt, gehaktkruiden en cayennepeper toe. Bak het gehakt zo'n 10 minuten terwijl je het regelmatig omschept.
Roer de ketchup door het gehakt. Snijd de ciabatta broodjes in de lengte doormidden en beleg de onderkant met het gehakt. Leg er tomaat en sla op en tenslotte de bovenkant van het broodje.
Maak een variatie op dit broodje door andere kruiden te gebruiken, bijvoorbeeld een theelepel Italiaanse kruiden. Of door het te beleggen met een andere soort rauwkost.