Ingrediënten voor 10 personen
- 150 g Okara
- 500 g volkoren tarwemeel
- 30 cl lauw water
- 15 g verse gist
- 2 el ahornsiroop
- 2 el sojadrink natuur
- 1 tl ahornsiroop (voor de goudbruine kleur)
- 8 g fijn zout
- pompoenzaden
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Bron: Dit is een recept van Céreal op haar blog Céreal zonder vlees.
wrapper
Bereiding
Los in een mengkom de gist in het lauw water op.
Meng in een tweede kom de bloem, het zout, de Okara en de ahornsiroop.
Kneed gedurende 10 minuten met de hand of met een keukenrobot.
Laat ongeveer 1u30 rijzen, afgedekt op een warme en tochtvrije plaats.
Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en duw alle lucht eruit.
Vorm een lange streng en verdeel deze vervolgens in 10 gelijke delen.
Vorm van elk stukje een egale bal en leg deze vervolgens op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Laat 30 minuten rijzen.
Los de sojadrink op met de ahornsiroop.
Bestrijk de broodjes met dit mengsel, bestrooi ze met de pompoenzaden en bak in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten of tot een aantal van de broodjes goudkleurig zijn.